Salifert – Nitrite Profi- Test
+test na zistenie hodnoty dusitanov NO2
+pre morské aj sladkovodné akvária
Test na zistenie hodnoty dusitanov pre:
morské akvária
sladkovodné akvária
záhradné jazierka
voda z vodovodného poriadku, reverzná osmóza, deionizovaná voda
Pre testovanie je nutné, aby testovaná voda mala viac ako 18 stupňov Celzia (64 stupňov Fahrenheit), inak sa nezafarbí počas 60 sekúnd.
Ak je teplota vody nižšia ako vyššie spomínaná teplota, je nutné vodu v testovacej nádobke nechať približne desať minút aklimatizovať pri izbovej teplote.
Upozornenie
Chráňte pred deťmi, uchovávajte mimo ich dosahu!
Nie je určené na konzumáciu!
Pokiaľ dôjde ku kontaktu s pokožkou, opláchnite prúdom vody. V prípade zasiahnutia očí, prepláchnite prúdom vody a vyhľadať lekársku pomoc. Ak dôjde k požitiu, je nutné vyhľadať lekársku pomoc okamžite.
Návod na použitie
1) Pomocou priloženej striekačky vstreknite 1 ml testovanej vody do testovacej nádobky.
2) Pridajte 1 zarovnanú lyžičku prášku NO2 a krúžte testovacie nádobkou po dobu asi 20 sekúnd. Nechajte testovacie nádobku 3 minúty stáť.
3) Otvorenú testovacie nádobku postavte na začiatok priloženej farebnej škály (na časť, ktorá je biela) a porovnávajte zhodnosť farieb pohľadom zhora. Prečítajte zodpovedajúci obsah dusitanu (nitrite). Ak zodpovedá odtieň roztoku odtieňa medzi dvoma odtieňmi na farebnej škále, potom tiež obsah dusitanov je rovný hodnote medzi týmito dvoma hodnotami.
Ak preferujete čítanie hodnôt dusitanového dusíka v ppm (mg / l), potom vynásobte zistené hodnoty koeficientom 0,3.
vyššia citlivosť
Potom čo vaše akvárium alebo záhradné jazierko bude už zabehnuté, budete potrebovať oveľa vyššiu citlivosť. Tej jednoducho dosiahnete, ak budete porovnávať zhodnosť farieb pohľadom cez stenu, pričom testovací nádobku sledujte oproti bielej časti priloženej farebnej škály. Namerané hodnoty vydeľte koeficientom 10.
Tento spôsob umožňuje ľahko určiť hodnotu dusitanov už od 0,01 mg / l alebo 0,003 mg / l dusitanového dusíka.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.